Regler / Upplägg

Tävlingen är tillgänglig för alla förutom licensierade spelare. Båda spelarna i laget måste vara skrivna i någon av kommunerna Ystad, Sjöbo, Simrishamn, Skurup eller Tomelilla. Lagen som förlorar i första omgången spelar vidare i Plate turnering (tröstturnering).

Endast de som förlorar i första omgången (omg 1), plus några lottade ”lucky loosers”, går vidare till Plate. De som blir direkt framlottade till omgång 2 och förlorar sin första match är inte kvalificerade för Plate, såvida de inte får en ”lucky looser” plats.

Matcherna spelas i bäst av tre set, tiebreak vid 6 lika och golden point vid 40 lika. Om tiden är slut och ni inte hunnit spela färdigt tredje och avgörande set är det laget som leder som går vidare. Hemmalaget (det översta av de båda lagen i spelträdet) bestämmer spelplats, bokar bana, kontaktar motståndarna och erbjuder några vettiga spelalternativ inom omgångens datum. Hemmalaget står för bollar. Motståndarlaget betalar halva banhyran till hemmalaget innan match.

Direkt efter match rapporterar det vinnande laget resultatet till Tävlingsledningen (hej@ystadracketclub.se). I ämnesraden skrivs ”Resultat YA-padel match (nr)”

Det är inte tillåtet att byta spelpartner efter första omgången är genomförd. Några reserver får alltså inte plockas in. Finns det önskemål om förlängd speltid, vid exempelvis skada, kan en kortare dispens ges, om motståndare och tävlingsledning ger klartecken.

Om ett lag tvingas dra sig ur sedan lottningen är genomförd betalas startavgiften inte tillbaka.

Anmälan:

Görs mellan den 15 maj – 9 juli. En person i laget anmäler och anger båda spelarnas namn och övriga uppgifter. Först till kvarn gäller.

Anmälningsavgift:

200 kr/lag betalas via Swish och det numret skickas till er efter anmälan. När det är betalt skickar ni en bild på det sen har ni en plats i turneringen.

Lottning:

Efter varje omgång sker en ny lottning vilket kommer att presenteras i Ystads Allehanda och även i våra sociala medier.

Priser:

Kommer att delas ut till finallagen, semifinallagen och till vinnarna i Plateturneringen. Det kommer även att lottas ut priser bland de anmälda lagen.

Klasser:

Damklass – Max 64 lag

Herrklass – Max 64 lag

Spelperiod Herrar:

Omgång 1: 17/7-14/8

Omgång 2: 21/8-18/9

Omgång 3: 25/9-23/10

Kvartsfinal: 27/10-12/11

Semifinal/Final: 18/11 på Ystad Racket Club

Spelperiod Damer:

Omgång 1: 17/7-18/9

Kvartsfinal: 25/9-12/11

Semifinal/Final: 18/11 på Ystad Racket Club